ДАЛЕЧНИ
ВЪРХОВЕ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ

БЪЛГАРСКИТЕ
ПЛАНИНИ
ТОП-10 НА
БАЛКАНИТЕ
Новини arr
10 Ноември 2022
Откривателството винаги е било запазена марка на Планинария. Комбинацията от текстове в книгите на Павел Делирадев и специфичните познания по геология доведоха до откриването на загадъчно "ждрело", формирано, абсурдно на пръв поглед, върху било...
04 Ноември 2022
Най-високият водопад на Пирин планина, всъщност не е нанесен на картите. Разположен на Мечкулска река, под скалното светилище Амина, той е изключително трудно достъпен и дори за да го зърнете отблизо се налага използването на алпийска екипировк...


Далечни върхове
ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ

ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ

6
дни
OK
ДАТА: 13.08.2023

ЦЕНА: 480 лв30% отстъпка от цената при капариране на 50% до 31 декември 2022 г.
20% отстъпка от цената при капариране на 50% до 31 януари 2023 г.

Една от най-красивите планини в Европа ви очаква! Юлийските Алпи се издигат в Словения и предлагат уникалното съчетание на отвесни сурови върхове и нежна планинска красота! Първенецът на планината, към който сме се запътили е връх Триглав, издигащ 1100-метрова отвесна стена над дълбока ледникова долина.

Маршрутът е изключително красив, но изисква добра планинска подготовка и е посилен за планинари, които са изкачвали върховете на Пирин, Олимп и други подобни като трудност планини.
ПЛАНИНИТЕ НА ОСТРОВ КОРСИКА

ПЛАНИНИТЕ НА ОСТРОВ КОРСИКА

9
дни
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 650 лв30% отстъпка от цената при капариране на 50% до 31 декември 2021 г.
20% отстъпка от цената при капариране на 50% до 31 януари 2022 г.

Сред лазурните води на Средиземно море се издига огромен, потънал в зеленина остров, чиито планини достигат 2706 метра височина при суровия връх Монт Синто. Спиращи дъха каньони водят към морето привличайки любителите на екстремни изживявания. Крайбрежната ивица се вие стотици километри, издигайки ту отвесни скали над водата, ту притихвайки в лазурни заливи и плажове със златист пясък.

Корсика!... Невероятна природа и древна история. Тук е центъра на загадъчната култура „нураги“, следи от която изненадващо се откриват в България. В западната част на острова е родното място на Наполеон, а настръхналите крайбрежни крепости напомнят славата на страховитите корсикански пирати. Това е раят на гмуркачите, жадно търсещи потънали кораби с несметни съкровища. Мечтано място за спускане през каньони и разбира се уникалната средиземноморска корсиканска кухня. Всичко това е само част от най-новото приключение, което ви предлагаме, като разбира се към него ще добавим и традиционната средиземноморска корсиканска кухня. Елате с нас, за да открием магията на остров Корсика!

КРИТ - ПЛАНИНИ ОБВИТИ В 
ЛЕГЕНДИ

КРИТ - ПЛАНИНИ ОБВИТИ В ЛЕГЕНДИ

8
дни
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 580 лв30% отстъпка от цената при капариране на 50% до 31 декември 2021 г.
20% отстъпка от цената при капариране на 50% до 31 януари 2022 г.

Изкачване на трите най-високи планински масива на остров Крит – Ида (2456 м), Лефка ори (2453 м) и Дикти (2147 м). Преход по легендарният каньон Самария! Пътуване през планините на острова с посещение на интересни живописни селца и панорамни гледки! Посещение на редица археологически забележителности, сред които впечатляващия център на Минойската цивилизация – Кносос и пещерата на Зевс, както и на някои от най-хубавите плажове на острова. Ще вкусим най-доброто от местната кухня, която е в основата на всепризнатата Средиземноморска диета.

ДОЛОМИТИ и ЮЛИЙСКИ АЛПИ

ДОЛОМИТИ и ЮЛИЙСКИ АЛПИ

10
дни
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 1050 лв

Комбинация на два от най-красивите планински дялове на Алпите!

Юлийските Алпи се намират почти изцяло в Словения, а първенеца на планината, към който сме се запътили е връх Триглав, издигащ 1100- метрова отвесна стена над дълбока ледникова долина. Маршрутът е изключително красив, но изисква добра планинска подготовка и е посилен за планинари, които са изкачвали върховете на Пирин, Олимп и други съпоставими като трудност планини.

Доломитите са една от емблемите на Алпите, родно място на светила в алпинизма, като великият Райнхолд Меснер. В този маршрут ще направим посещение на някои от най- красивите места в този уникален планински дял. Предстои ни изкачване по ледник и лека виаферата до първенеца на Доломитите – връх Пунта Пеня (3343 м). Желаещите могат да го пропуснат, като в деня на изкачването се насладят на панорамите в района на езерото Федая. Останалата част от маршрута е съпоставима с класически планински преходи в планини като Рила и Пирин. Ще нощуваме до приказното езеро Сорапис, в чиито изумрудени води се оглеждат сурови скалисти върхове. Правим задължителната панорамна обиколка на емблемтичните Три Чиме Де Лаваредо. Преживейте една истинска алпийска феерия съчетана с топлото гостоприемство на чаровните италианци!