ДАЛЕЧНИ
ВЪРХОВЕ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ

БЪЛГАРСКИТЕ
ПЛАНИНИ
ТОП-10 НА
БАЛКАНИТЕ
Новини arr
16 Януари 2023
При ранно записване и предплащане на капаро участниците могат да се възползват от специалните ни отстъпки за следните маршрути в чужбина: ☑️ За Юлийските Алпи При заплащане на капаро от 200 лв. до 31 януари 2023 г. ...
01 Януари 2023
Най-късия ден и най-дългата нощ (между 21 и 22 декември) са своеобразна граница, когато живота започва своя пореден цикъл. Умира част от миналото, за да се роди нещо ново. Ние хората, имаме възможността да сме свидетели на това прераждане...


Езера и реки
ЖЪЛТИТЕ ЕЗЕРА И ЧЕРВЕНИТЕ 
СКАЛИ
<br>
Източна Рила

ЖЪЛТИТЕ ЕЗЕРА И ЧЕРВЕНИТЕ СКАЛИ
Източна Рила

2
дни
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 80 лв

Има интересни места, които остават встрани от маршрутите. Примамливи, непознати места, за които никога не остава време. В този маршрут ще се опитаме да запълним една именно такава празнина.

Саръгьолските (жълтите) езера са закътани след покритите със скали и клекове склонове на рилския исполин връх Дено (2790 м). От пътеката между хижите Мусала и Чакър войвода се разкрива пленителна гледка към тях, но оставайки встрани от пътеките, те рядко се радват на вниманието на туристи. Целта ни в този маршрут е да имаме време да ги разгледаме на спокойствие.

След посещението на езерата се спускаме по закътани пътеки към долината на река Марица и едноименната хижа, където ще пренощуваме. На следващия ден, по изключително приятен горски път, останал далеч от планинските пътеки, ще се насочим към склоновете на връх Чемберлия. Без почти никакви изкачвания, подсичайки ги, ще излезем при Червените скали, издигащи скалисти отвеси над долината на река Ибър. Това е чудесно място за почивка и панорамни гледки. Следва спускане към долината и село Радуил, където завършваме с възможността за приятна местна механа!