ДАЛЕЧНИ
ВЪРХОВЕ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ

БЪЛГАРСКИТЕ
ПЛАНИНИ
ТОП-10 НА
БАЛКАНИТЕ
ДА ПРЕНОЩУВАШ ВЪВ ВЪДУХА!...
ДА ПРЕНОЩУВАШ ВЪВ ВЪДУХА!...
Кой от нас не е искал да пренощува в дървена къщичка скрита в клоните на дърветата? Тази детска мечта се сбъдна за участниците в модул "Широколистни гори" на курса по оцеляване на "Планинария". Само от клони и въжета, те трябваше да изградят уникални "висящи платформи" във въздуха, върху всяка една от които да могат да пренощуват двама души!

Изричното изискване на "Планинария" е в курса по оцеляване да не се откъсне нито едно зелено клонче или живо растение! Участниците трябваше да научат как точно се изгражда конструкция от сухи клони, които да издържат подобна тежест (над 150 килограма).

Освен платформите, по време на курса участниците се запознаха с основните видове широколистни дървета в България, намирането на годна за пиене вода, подбирането на безопасен път и храна, ориентация без карта, компас или GPS и много други полезни в екстремни ситуации умения и познания.

Повече за приключението може да научите на фейсбук страницата на "Планинария" във фотоалбума "Курс по оцеляване 2014"

Макар, че местата за този курс са изчерпани, желаещите да се втурнат в това нестандартно изживяване могат да са спокойни - записванията за курса през ноември 2014 г. вече започнаха! Повече информация може да намерите на сайта на "Планинария" (www.planinariq.bg) или на телефон 0877 3000 12.